Vraag en Antwoord

Antwoord op veel gestelde vragen vindt u snel hieronder. 

Heeft u een vraag waarop het antwoord niet te vinden is? Dan kunt u contact met ons opnemen via mail: [email protected] of telefoon: 088 538 70 70. Wij zijn telefonisch te bereiken van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 17:00 uur.

Invulling waardering 2021

De mantelzorgpas zal verdergaan als Deventer Doet Pas. U zult als bestaande mantelzorger een nieuwe Deventer Doet Pas ontvangen hier hoeft u niets voor te doen. Als nieuwe mantelzorger kunt u de pas eenvoudig online aanvragen of via het Steunpunt Mantelzorg Carinova. 

Over het aanvragen

De Deventer Doet Pas is een gratis waarderingspas voor mantelzorgers. De gemeente zet jaarlijks een mooi bedrag op de pas waarmee kan worden betaald bij aangesloten winkels en voorzieningen in Deventer. Daarnaast ontvangt de mantelzorger met de pas nog extra voordeel. De pas kunt u eenvoudig online aanvragen of via het Steunpunt Mantelzorg Carinova.

Zodra u uw aanvraag heeft verstuurd of ingeleverd wordt deze gecontroleerd door Steunpunt Carinova. Na goedkeuring, zal uw aanvraag verder verwerkt worden, uw persoonlijke waarderingspas geprint en verstuurd worden. Het gehele proces neemt 4 tot 6 weken in beslag.

Geen probleem, zolang de zorgontvanger maar in Deventer woont.

Als Deventer mantelzorger kunt u bij de gemeente van de zorgontvanger een blijk van waardering aanvragen. Dit is landelijk zo afgesproken.

Per zorgvrager komen maximaal twee mantelzorgers in aanmerking voor de waardering vanuit de gemeente.

Indien u mantelzorger bent voor één of meerdere zorgontvangers en u verleent minimaal 8 uur per week zorg voor een periode langer dan 3 maanden dan ontvangt u één Mantelzorgpas met een tegoed van € 50,- per jaar. Per huisadres worden maximaal 3 mantelzorgpassen verstrekt.

Over de waardering

Als blijk van waardering heeft u voor het jaar 2021 €50,- op uw Deventer Doet Pas gekregen.

Op de pagina ‘Mijn Pas’ kunt u inloggen en uw saldo bekijken. Om in te loggen dient u uw pas eerst een account aanmaken. Daarbij maakt u zelf een gebruikersnaam en wachtwoord aan.

Ja, het is mogelijk om vanaf 12 oktober 2020 zelf het tegoed op uw Deventer Doet Pas op te waarderen. Zo geniet u het gehele jaar door van exclusieve acties en voordeel dat de lokale ondernemers voor u als mantelzorger beschikbaar hebben gesteld. Ga hiervoor naar ‘Mijn pas’,
log in (heeft u nog geen account aangemaakt voor de Deventer Doet Pas? Dan dient u eerst een account aan te maken) en via een beveiligde omgeving waardeert u eenvoudig via iDeal uw pas op met een zelf gekozen bedrag.

Met uw Deventer Doet Pas krijgt u voordeel bij de volgende partners. Houd de website in de gaten, want er komen steeds meer partners bij!

Overige vragen

Staat uw vraag er niet bij? Wij zijn te mailen via [email protected] of voor dringende zaken telefonisch bereikbaar op:
088 538 70 70

Scroll naar top